روش کشت بذر کینوا در ایران

بذر کینوا ایران

برای اطلاع از روش کشت بذر کینوا در ایران می توانید از مطالب علمی و تجربی این مجموعه که ناشی از کشت تخصصی ۴۰۰ هکتار زمین در سراسر کشور است استفاده نمایید.

گیاه کینوا

در حال حاضر بذر کینوا در بیش از ۷۰ کشور دنیا و همچنین در اکثر مناطق ایران کشت می شود که با توجه به اقلیم مناطق مختلف دو نوع کشت بهاره و پاییزه با دوره رشدی حدوداً صد روز را شامل می شود و در صورت مدیریت زراعی خوب با عملکرد ۳ تا ۴ تن در هکتار سودآوری قابل توجهی را برای کشاورز به همراه دارد.

بذر کینوا چیست؟

بذر کینوا گیاهی از خانواده تاج خروس با ارزش غذایی فوق العاده که سال ۲۰۱۳ را به نام خود، نامگذاری کرد. این گیاه که به خاویار گیاهی معروف است، به دلیل مقاومت بالا به شوری و خشکی، و عملکرد زراعی بالا در مناطق خشک، توانسته است در سالهای اخیر به عنوان گیاهی سودآور، جایگاه خود را در بین کشاورزان ایرانی پیدا کند.

کشت بذر کینوا

واریته های بذر کینوا

۱۸۰ واریته مختلف از بذر کینوا در دنیا وجود دارد. دو واریته بذر ساجاما و تیتیکاکا در کشور ایران مورد زراعت قرار گرفته اند که نوع تیتیکاکا بهترین عملکرد را نشان داده است.

زمان کشت بذر کینوا در ایران

با توجه به تنوع آب و هوایی کشور و بسته به نوع ژنوتیپ، تاریخ های متفاوتی برای بذر کینوا ارزیابی شده است. اما به طور کلی دو فصل کشت، کشت بهاره و کشت پاییزه را می توان در نظر گرفت.

کشت بذر کینوا

مناطق کشت بهاره بذر کینوا

کشت بذر کینوا در ایران به طور غالب در مناطق معتدل و معتدل سرد کشور در گروه مناطق کشت بهاره قرار می گیرند.

در مناطق سرد مثل همدان، شهرکرد و ارومیه اردیبهشت تا خرداد و در مناطق معتدل سرد مثل کرج، تبریز و اصفهان فروردین تا اردیبهشت، در مناطق معتدل گرم مثل ورامین، سمنان و قم اسفند تا فروردین و در برخی مناطق گرم مانند یزد و شهرستان خرامه در استان فارس بهمن ماه تا اسفند ماه کشت کینوا انجام می شود.

مناطق کشت پاییزه بذر کینوا

در مناطق گرمسیری کشور مخصوصاً مناطق جنوبی مانند خوزستان، بوشهر، ایرانشهر، جیرفت و مناطق مشابه در این نوع الگوی کشت قرار می گیرند. کشت بذر کینوا در ایران در منطقه جیرفت در نیمه دوم شهریورماه، در اهواز و بوشهر مهرماه و در ایرانشهر و هرمزگان نیمه دوم مهرماه تا نیمه اول آبان ماه انجام می شود.

کشت بذر کینوا در ایران

کشت تابستانه بذر کینوا

کشت تابستانه نیز در بسیاری از مناطق کشور امکان پذیر است و به عنوان کشت دوم در مناطق معندل و معتدل گرم در مردادماه امکان پذیر است. در استان هایی همچون فارس، سمنان، قم، اصفهان و حتی البرز و مناطق مشابه کشت تابستانه نیز امکان پذیر است.

روش کشت بذر کینوا در ایران

خاک مورد نیاز برای کشت بذر کینوا لومی- شنی تا شنی- لومی است و تهیه بستر کاشت همانند سایر محصولات زراعی بذر ریز مثل کلزا و شبدر شامل ماخار، شخم، دیسک سنگین و سبک، ماله و کودپاشی انجام می شود.
بذر کینوا مورد نیاز در هر هکتار 3 تا 4 کیلوگرم برای خاک های نرمال و برای خاک های شور میزان بالاتر لازم است.

کشت به روش های ردیفی، مخلوط، دست پاش، کپه ای و حتی نشاءکاری صورت می گیرد و در رابطه با آبیاری به طور کلی بذر کینوا مقاوم به خشکی می باشد و به ۵ نوبت آبیاری نیاز دارد.

از نظر میزان کود مورد نیاز بذر کینوا، 170-155 كيلوگرم اوره در هكتار در هنگام تهيه زمين به عنوان كود پايه، و در صورت نياز، کود فسفاته به ميزان 120-100 كيلوگرم در هكتار استفاده مي‌شود.

بذر کینوا کشت

همکاری در کشت بذر کینوا در ایران

کشاورزان عزیز و پیشرو برای کشت بذر کینوا در ایران و دریافت مشاوره تخصصی در استان و شهر خودشان می توانند با این مجموعه ارتباط بگیرند. همچنین خرید و فروش بذر کینوا در میزان بالای 1 هکتار بدون محدودیت تا 1000 هکتار در هر استان در این مجموعه انجام پذیرفته و کشاورزان می توانند برای فروش محصول خود نیز از این طریق اقدام نمایند.

این مجموعه دانه و آرد کینوا را در اختیار کارخانه جات صنایع تبدیلی قرار می دهد و کشاورزان می توانند محصول خود را برای فروش با قیمت بسیار عالی در اختیار ما قرار دهند.

ارتباط با کینوا

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *