جهت آموزش کشت بذر کینوا در هرمزگان و سایر استانها از کدام مرکز مشاوره بگیریم؟ کدام مجموعه به صورت تخصصی در زمینهی کشت بذر کینوا آموزش میدهد؟
معرفی بذر کینوا
بذر کینوا متعلق به خانوادهی تاج خروس و اسفناج میباشد. گیاه کینوا بومی آمریکای جنوبی است و قدمتی 5000 ساله دارد که در کشورهای پرو، بولیوی، اکوادور و شیلی کشت میشده است. در دههی اخیر کشت آن در ایران به دلیل ارزش غذایی بالای آن نیز رونق پیدا کرده است.
کشت بذر کینوا در هرمزگان
با توجه به اینکه کینوا گیاهی مقاوم به کم آبی و شوری میباشد و هم چنین سود آوری مطلوب آن، کشت آن در اکثر استانها از جمله هرمزگان رونق زیادی پیدا کرده است. بذر کینوا را در هرمزگان برای کشت پاییزه اواخر شهریور تا اواخر مهر میتوان کاشت و زمان برداشت آن اواخر ماه دی میباشد. کشت بهاره به علت دمای بالای هوا در بهار وجود ندارد. اما در کشت پاییزه زمان خوبی در دسترس کشاورزان هرمزگانی است زیرا در هرمزگان بر خلاف استانهای دیگر سرمای شدید در پاییز و زمستان وجود ندارد و در این مدت هوا معتدل است.
آماده سازی زمین و روشهای کاشت کینوا
برای آماده سازی زمین جهت کشت بذر کینوا در هرمزگان باید این عملیات را انجام داد: شخم زمین، دیسک سنگین و سبک وکودپاشی. کشت کینوا به صورت سطحی انجام میشود به دلیل اینکه بذر کینوا جزء بذور ریز طبقه بندی میشود. وزن هزار دانه کینوا 2 تا 3 گرم است. عمق کاشت آن 1 تا 2 سانتیمتر، فواصل ردیف 50 سانتی متر و فاصلهی بذرها داخل هر ردیف 7 تا 10 سانتیمتر میباشد.
بذر کینوا را به انواع روشهای دست پاش و مکانیزه با ردیف کار غلات میتوان کشت کرد. روشهای کاشت کینوا شامل روشهای جوی و پشتهای، ردیفی و نواری است و از روش کرتی به علت شاخ وبرگ زیاد کینوا استفاده نمیشود.
نکات مهم در کشت بذر کینوا در هرمزگان
از نکات مهم در کشت بذر کینوا در بندرعباس میزان فاصله از دریا میباشد. هم چنین در این منطقه باید نوع آب و خاک مزرعه را هم بررسی کرد. برای بررسی این موارد میتوانید با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید. میزان بذر مورد نیاز برای کاشت کینوا 8 تا 10 کیلوگرم برای هر هکتار میباشد.
آبیاری کینوا در هرمزگان
بارانهای زمستانه در هرمزگان از تعداد دور آبیاری میتواند بکاهد. به طور کلی آبیاری باید طی 5 تا 7 مرتبه انجام شود که همانطور که گفتیم با بارش در طی سال از تعداد آن میتواند کم شود. فواصل این آبیاری هم 10 تا 15 روز میباشد. با توجه به شرایط خاص هرمزگان آموزش کشت بذر کینوا در ان مجموعه به صورت تخصصی داده می شود.
عملکرد و روشهای افزایش آن
عملکرد کینوا حداقل 2 تن در هکتار و در صورت مدیریت درست مراحل کشت به 5/5 تن در هکتار هم میتواند افزایش پیدا کند. برای افزایش عملکرد اول انتخاب بذر مناسب دوم تعیین تاریخ کشت درست سوم کنترل آفات وعلفهای هرز و چهارم کوددهی تاثیر زیادی دارد.
کنترل علفهای هرز کینوا
از عوامل مهم در کنترل علفهای هرز استفاده از بذور کینوا اصل، گواهیشده و شناسنامهدار میباشد، به طوری که اگر این بذور علف هرز با بذور کینوا ترکیب شوند عملکرد محصول نهایی ممکن است به صفر برسد. راههای دیگر کنترل علف های هرز کینوا این است:
1- اگر یک تا دو هفته زمان باقی باشد، بذر کینوا را کشت کرده و بعد از رشد علفهای هرز با آنها مبارزه کرد، اگر علف هرز پهن برگ باشد از طریق وجین که با دستگاه کلتیوار هم امکان پذیر است و اگر علف هرز باریک برگ باشد از علف کش گالانت سوپر استفاده میشود.
2- اگر یک ماه زمان باقی مانده باشد، قبل از کشت بذر کینوا، زمین را آبیاری کرده و بعد از رشد علفهای هرز با شخم آنها را به داخل زمین دفن میکنند.
3- اگر چند ماه به کشت بذر کینوا در هرمزگان زمان باقی مانده باشد. بعد آبیاری زمین مورد نظر و رشد علفهای هرز از سم ترفلان که پیش کشت است استفاده میشود.
مرحله برداشت کینوا در هرمزگان
برداشت کینوا زمانی انجام میشود که گیاه شروع به خشک شدن میکند. برداشت آن هم به صورت دستی و هم بصورت مکانیزه انجام میشود. آموزش های تخصصی کشت بذر کینوا در هرمزگان را می توانید از کادر مجرب این مجموعه بخواهید.
برداشت مکانیزه کینوا توسط دستگاه کمباین صورت میگیرد. برای استفاده از دستگاه کمباین باید هد برداشت را تغییر داد زیرا دانههای کینوا ریز میباشند.
نکتهی مهم در منطقهی هرمزگان این است که با توجه به رطوبت بالای این منطقه بعد از برداشت محصول باید طی چند روز حتما به جهت فرآوری ارسال گردد. زیرا رطوبت از کیفیت دانه کینوا میکاهد.
آموزش رایگان کشت بذر کینوا هرمزگان
این مجموعه در زمینه ترویج کشت بذر کینوا در هرمزگان و دیگر استانهای کشور با کشاورزان عزیز همکاری مینماید.
هم چنین برای خرید و فروش بذر و دانه کینوا میتوانید با کارشناسان این مجموعه در تماس بوده و از حمایت و پشتیبانی هم در زمینهی آموزش کشت بذر کینوا بصورت رایگان و هم در زمینهی خرید و فروش بذر و دانه کینوا بهره مند گردید.