طبع آرد جو دوسر در طب سنتی و خواص آن

جو دوسر

طبع آرد جو دوسر در طب سنتی ، معتدل، یعنی نه سرد و نه گرم، می‌باشد اما طبق برخی نظرات، طبیعت خشک نیز برای آن در نظر گرفته می‌شود. خواص جو دوسر هم ازنظر فواید تغذیه‌ای و هم ازنظر فواید درمانی بسیار موردتوجه قرارگرفته است.

جو دوسر به علت اینکه منبع سرشاری از انواع مواد مغذی مثل پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و فیبرها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد، اثرات زیادی در کاهش قند، کلسترول و بهبود سیستم قلبی و عروقی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تسکین کننده دردها و بهبود علائم عصبی ناشی از افسردگی و اضطراب، بهبود کارکرد سیستم گوارشی جهت درمان سلیاک، یبوست و بواسیر، جلوگیری از سرطان و تنظیم رژیم غذایی برای لاغری دارد.

 ازجمله خواص درمانی دیگری که مصرف جو دوسر به همراه دارد، کاهش التهابات، خشکی و خارش پوستی می‌باشد. همچنین، با درمان و تقویت موها باعث جلوگیری از ریزش آن می‌شود. جو دوسر که سرشار از مواد معدنی می‌باشد.

با تأمین مواد معدنی موردنیاز استخوان‌ها، سلامت آن‌ها را تضمین می‌کند و از بیماری‌های مربوط به ضعف استخوان‌ها مثل پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. درواقع طبق مطالعات انجام‌شده مصرف جو دوسر باعث کاهش میزان کلسترول بد خون LDL و افزایش کلسترول خوب خون HDL و کاهش خطر انسداد عروق کرونر قلب می‌شود.

 مکانیسمی که صورت می‌گیرد بدین گونه است که فیبرهای محلول با کلسترول و اسیدهای صفراوی روده باند شده و از جذب آن‌ها جلوگیری می‌کنند حتی امکان دارد که باعث جلوگیری از ساخت کلسترول نیز بشوند.

جو دوسر به علت نداشتن گلوتن و دارا بودن فیبر بالا از یبوست، مشکلات گوارشی و دیابت جلوگیری می‌کند. همچنین، از اثرات دیگر آن می‌توان به کاهش اسید اوریک در بدن اشاره کرد. دم‌نوش یا چای تهیه‌شده از جو دو سر دارای اثرات آرام بخش، مسکن و ادرارآور بوده و در تسکین آرتروز و روماتیسم مؤثر می‌باشد.

مصلح جو دوسر

طبق نظر طب سنتی ، مصلح یک ماده غذایی، ترکیبی می‌باشد که همراه با آن ماده غذایی مصرف‌شده و از مضرات احتمالی آن می‌کاهد. همان‌طور که گفته شد، طبع جو دوسر در طب سنتی معتدل می‌باشد اما طبق برخی نظرات طبیعت خشک نیز دارد.

برای دفع احتمالی عوارض ناشی از طبع خشک و سرد جو دوسر، ترکیباتی از قبیل؛ ادویه‌هایی مثل زیره و رازیانه، عسل، خرما، روغن‌های حیوانی و سرکه به‌عنوان مصلح جو دوسر درنظر گرفته می‌شوند. همچنین، با پخت جو دوسر همراه آب یا شیر به علت جذب رطوبت، طبع خشک این دانه برطرف می‌شود.

طبع جو دوسر در طب سنتی

طبع جو دوسر در طب سنتی سرد یا گرم؟

مزاج یا طبیعت جو دوسر ازنظر طب سنتی، معتدل، یعنی نه سرد و نه گرم، می‌باشد اما طبق برخی نظرات، طبیعت خشک نیز برای آن در نظر گرفته می‌شود. خواص جو دوسر هم ازنظر فواید تغذیه‌ای و هم ازنظر فواید درمانی بسیار موردتوجه قرارگرفته است.

طبع جو دوسر در طب سنتی

طبع سوپ جو دوسر در طب سنتی

طبع سوپ جو دوسر معتدل می‌باشد اما طبق برخی نظرات، دارای طبع خشک است پس برای جلوگیری از هرگونه مضرات احتمالی آن در تهیه سوپ جو دوسر از انواع ادویه‌ها مثل؛ رازیانه، دارچین و زیره استفاده کنید.

برای تهیه این سوپ، روغن را درون تابه‌ای ریخته و بگذارید داغ شود. سپس سیر را به روغن اضافه کنید. پس‌ازاینکه قهوه‌ای شد، پیاز و هویج را اضافه نموده و تفت دهید. سپس جو دوسر را به مواد اضافه نموده و به مدت ۳ دقیقه تفت دهید.

آب و شیر را درون تابه ریخته و بگذارید ۵ دقیقه جوش بیایند. در انتها نمک دریا، فلفل، پودر پونه، نعناع و زیره و برگ گشنیز خردشده را اضافه نمایید. این سوپ می‌تواند یک وعده‌ی غذایی خوب برای افراد دارای رژیم باشد.

طبع جو دوسر در طب سنتی

خریدوفروش آرد و دانه جو دوسر

با توجه به خواص جو دوسر، این دانه یکی از غلات سودمند برای انسان محسوب می‌شود؛ اما از مهم‌ترین مسائلی که هنگام تهیه جو دوسر باید در نظر گرفته شود کیفیت آن می‌باشد. طبع جو دوسر در طب سنتی بسیار اهمیت دارد.

براساس نوع کشت این دانه، منطقه‌ای که در آن کشت می‌شود، روش فرآوری و تبدیل دانه به آرد بسیار در تعیین کیفیت این محصول تأثیرگذار می‌باشد. امروزه می‌توان آرد جو دوسر را از فروشگاه‌های مختلف تهیه کرد و نیز برای راحتی کار از مراکز فروش آنلاین این محصول استفاده کرد.

جو دوسر در انواع مختلفی به فروش می‌رسد. جو دوسر داخلی که حاصل کشت بذر جو دوسر توسط کشاورزان است در استان‌های مختلف به‌طور محدودی کشت می‌شود. جو دوسر محلی که بومی می‌باشد.

به دلیل اینکه فرایندهای اصلاح زراعی بر روی آن انجام نگرفته است به نسبت سایر جو دوسرها دانه‌های کوچک‌تری دارند و پس از پوست‌گیری این دانه‌ها باقی‌مانده آن بسیار کوچک‌تر می‌شود که معمولاً به شکل شکسته یا پودر شده درمی‌آیند؛ اما بهترین نوع جو دوسر که می‌توان تهیه کرد.

طبع جو دوسر در طب سنتی

تهیه جو دوسر و اطلاع از طبع آن در طب سنتی

جو ‌دوسر اصلاح‌شده بدون پوست است که شرکت توسعه تجارت سبز ایلیا پس از تحقیقات زیادی که در حوزه انواع مختلف جو دوسر در کشورهای مختلف انجام داده است توانست برخی از ارقام بذر جو دوسر که بدون پوست می‌باشند و دارای کیفیت بالای خوراکی هستند را شناسایی و در حوزه کشت داخلی وارد کند. کشاورزان هم کار با شرکت ایلیا با قرارداد خرید تضمینی بذرهای این جو دوسر فوق‌العاده را تحویل گرفته و از خدمات مشاوره‌ای تخصصی استفاده می‌کنند.

 محصول جو دوسر اصلاح‌شده بدون پوست و بسیار درشت و چاق بوده و قبل از مراحل پوست‌گیری تا ۹۰% دانه‌ها از پوست جدا می‌شود این جو دوسر بسیار خوش‌خوراک بوده و برای مصارف خوراک انسانی استفاده می‌شود و طعمی کاملاً شیرین دارد و بهترین نوع آرد جو دوسر که می‌توان تهیه کرد.

از جو دوسر اصلاح‌شده بدون پوست می‌باشد که شرکت توسعه تجارت سبز ایلیا برای اولین بار در کشور به‌صورت تجاری اقدام به تولید و فرآوری بسته‌بندی این محصولات در استان‌های مختلف نموده است و این محصولات را به‌صورت عمده بسته‌بندی و خرید خرد در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد.

 شرکت توسعه تجارت سبز ایلیا با داشتن گروه R&D بسیار قوی در حوزه محصولات فراسودمند در تلاش است نیاز واحدهای تحقیق و توسعه کارخانه‌ها صنایع تبدیلی را در حوزه جو دو سر برآورده سازد این مجموعه آمادگی همکاری با واحدهای خصوصی دولتی، کارخانه‌ها صنایع تبدیلی، شرکت‌های پخش و بسته‌بندی، فروشگاه‌های ارگانیک، هایپرمارکت ها، انجمن‌های دیابت و سلیاک، بیمارستان‌ها، سازمان‌های تربیت‌بدنی و… را دارد.

شما می‌توانید برای استعلام قیمت محصولات با کارشناسان مجرب به این مجموعه در ارتباط باشید.

طبع جو دوسر در طب سنتی

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *