یولاف چه گیاهی است ؟

جو دوسر

جو دو سر یا یولاف (oat) چه گیاهی است ؟ یولاف گیاهی با نام علمی Avena sativa از خانواده گندمیان و گیاهی علفی است که به دو نوع بهاره و پاییزه کشت می‌شود این گیاه علاوه بر اینکه برای خوراک دام بسیار مفید است ازلحاظ ارزش غذایی نیز برای انسان بسیار مفید و حائز اهمیت می‌باشد.

ازنظر ظاهر شبیه دانه گندم و یا چاودار می‌باشد اما گل‌های جو دوسر سنبله‌ای هستند و برخلاف گندم و جو، خوشه‌ای نمی‌باشند.

دانه‌های جو دوسر دارای مقدار زیادی کربوهیدرات مانند نشاسته و همچنین اسیدهای چربی مانند اسید پالمتیک، اسید اولئیک و اسید لینولئیک را در ترکیبات خود داراست. این گیاه دارای ساختمانی کشیده و باریک بوده که از دو جهت یکسان می‌باشد و به‌این‌علت جو دو سر نامیده شده است. همچنین، برجستگی‌هایی مویی شکل به نام تریکوم دارد که سبب سختی در کار با این گیاه می‌شود.

یولاف چه گیاهی است و خواص آن چیست؟

جو دوسر منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان و مخصوصاً کودکان می‌باشد و دارای طیف وسیعی از منابع عالی تیامین است. همچنین، جو دوسر منبع ترکیبات آنتی‌اکسیدانی شناخته می‌شود.

بتاگلوکان موجود در جو دوسر به‌عنوان یک فیبر محلول در آن وجود دارد که میزان آن در مزارع مختلف بسته به نوع رشد می‌تواند از ۳ تا ۵ درصد متغیر باشد. جو دوسر دارای ارقام اصلاح‌شده می‌باشد که ازنظر میزان بتاگلوکان بسیار غنی می‌باشد به‌طوری‌که با عنوان جو‌ دوسرهای بتاگلوکان شناخته می‌شوند و جهت درمان دیابت نوع ۲ کاربرد دارند.

همچنین، این فیبر محلول در کاهش کلسترول و قند خون نیز نقش مؤثری دارد پس در حفظ سیستم گردش خون و جلوگیری از گرفتگی عروق خونی نیز تأثیرگذار است.

درواقع طبق مطالعات انجام‌شده مصرف جو دوسر باعث کاهش میزان کلسترول بد خون LDL و افزایش کلسترول خوب خون HDL و کاهش خطر انسداد عروق کرونر قلب می‌شود. مکانیسمی که صورت می‌گیرد بدین گونه است که فیبرهای محلول با کلسترول و اسیدهای صفراوی روده باند شده و از جذب آن‌ها جلوگیری می‌کنند حتی امکان دارد که باعث جلوگیری از ساخت کلسترول نیز بشوند.

جو دوسر به علت نداشتن گلوتن و دارا بودن فیبر بالا از یبوست و مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند همچنین، از اثرات دیگر آن می‌توان به کاهش اسید اوریک در بدن اشاره کرد.

یولاف چه گیاهی است

یولاف برای صبحانه

از جو دوسر به شکل‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد مثل؛ آرد جو دوسر، جو دوسر پرک، سبوس جو دوسر و جو دوسر پوست‌کنده شده.این مجموعه اطلاعات لازم در زمینه خواص یولاف و اینکه چه نوع گیاهی است را در اختیار علاقه مندان قرار می دهد.

آرد جو دوسر به علت اینکه حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی مثل فیبرهای محلول، پروتئین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد، بسیار غنی برای مصرف به‌خصوص برای شروع روز می‌باشد.

 برای تهیه سوپ آرد جو دوسر؛ با استفاده از ترکیب سه قاشق آرد جو دوسر با سوپ سبزیجات یا مرغ می‌توان وعده غذایی مفیدی تهیه کرد.

شیرینی و کوکی جو دوسر؛ می‌توانید از ترکیب آرد گندم با آرد جو دوسر کوکی یا شیرینی‌های با قند طبیعی و رژیمی تهیه کنید به این صورت که آرد جو دوسر، آرد گندم، شیر و شیرین‌کننده‌های طبیعی مثل عسل یا شربت‌های شیرین‌کننده مثل استویا و افرا را مخلوط کنید و در قالب یا سینی‌های مخصوص در فر قرار دهید.

فرنی جو دوسر؛ برای تهیه این فرنی ساده، پس از به جوش آمدن شیر به آن آرد جو دوسر، نشاسته و کمی نمک و شکر یا شکر قهوه‌ای اضافه می‌کنید و به‌طور منظم این ترکیب را هم بزنید تا به‌خوبی بپزد و سپس از روی حرارت بردارید تا خنک و به قوام کافی برسد.

یولاف چه گیاهی است

تهیه نان جو دوسر

نان جو دوسر؛ به‌طورمعمول، نان‌های جو موجود در بازار خالص نبوده و علاوه بر آرد جو دارای آرد گندم نیز می‌باشند. اگر تمایل به تهیه نان جو خالص دارید می‌توانید با روشی آسان آن را پخت کنید.

مواد اولیه برای تهیه نان جو رژیمی؛ آرد جو یا جو دوسر، آب، نمک و مایه‌خمیر (خمیرترش)

مواد اولیه را باهم مخلوط‌کنید به مقادیری که ترکیب نهایی به غلظت کافی برسند. پس‌ازآن که خوب هم زدید مدتی فرصت دهید تا خمیر مقداری ترش شود و مجدد هم بزنید سپس خمیر را در قالب یا سینی که از قبل کمی چرب شده بود بریزید و در حرارت متوسط فر یا اجاق‌گاز قرار دهید. می‌توانید به‌دلخواه ادویه‌های دیگری نیز به خمیر اضافه کنید.

برای استفاده از دانه جو دوسر پوست‌کنده شده و جو دوسر پرک، می‌توانید آن‌ها را با آب یا شیر به میزان کافی پخته و با استفاده از تکه‌های میوه دلخواه خود مثل موز یا توت‌فرنگی و شیرین‌کننده‌هایی مثل شکر یا عسل سرو کنید.

یولاف چه گیاهی است

یولاف چه گیاهی است و فرق جو با جو دوسر چیست؟

جو دوسر و جو از انواع غلات مفید برای انسان هستند اما ازلحاظ ارزش غذایی و میزان مواد مغذی موجود در آن‌ها مثل پروتئین و فیبر تفاوت دارند.

جو پرک همان جو معمول است که در بسیاری از غذاها مثل سوپ مورداستفاده قرار می‌گیرد گیاه جو در اکثر مناطق با هر نوع شرایط آب و هوایی قادر به رشد می‌باشد.

نوع پرک شده غلات درواقع دانه بدون غلاف آن‌ها می‌باشد که به‌صورت بخارپز شده درآمده سپس توسط وسیله‌های غلطک مانند مخصوصی که بسیار سنگین هستند به شکل پرک شده درمی‌آیند، این کار منجر به تسهیل در هضم این دانه در بدن می‌شود و ازلحاظ ارزش غذایی در درجه بالاتری نسبت به حالت غیرپرک شده قرار دارد.

اما جو دوسر گیاهی است که تنها در شرایط آب و هوایی مرطوب و خنک رشد می‌کند. جو دوسر که بلغور آن ازلحاظ مغذی بسیار سالم و کامل می‌باشد زمان پخت زیادی نیاز دارد به همین خاطر اکثر افراد برای مصرف جو دوسر از جو دوسر پرک و آرد آن استفاده می‌کنند.

برای تشخیص جو دوسر از جو، جو دوسر پوست‌کنده به‌طور کامل با دندان جویده می‌شود درصورتی‌که دانه جو بافت بسیار سفت و محکمی دارد. همچنین، برای تشخیص جو دوسر پرک از جو پرک راه‌های متفاوتی وجود دارد به‌عنوان‌مثال جو پرک دارای بافتی نسبتاً سفت می‌باشد.

اما بافت جو دوسر پرک نسبتاً نرم و شکننده باقابلیت پودر شدن می‌باشد، بر روی بافت گل پرک رگه‌هایی وجود دارد که در بافت جو دوسر پرک مشاهده نمی‌شود، جو پرک هیچ عطر و بوی خاصی ندارد ولی جو دو سر پرک دارای عطری خاص می‌باشد، این دو غلات دارای طعم بسیار متفاوتی می‌باشند و جو دوسر پرک هنگام جوشانده شدن با شیر یا آب و در فرایند پختن لعاب بیشتری نسبت به جو پرک ایجاد می‌کند.

یولاف چه گیاهی است

اطلاع از انواع جو دوسر و اینکه یولاف چه گیاهی است

جو دوسر دانه‌های بسیار مغذی و کامل برای انسان محسوب می‌شود و انواع مختلفی پس‌ازآن برای مصرف وجود دارد؛

 جو دوسر پوست‌کنده شده، این نوع جو حاوی حداکثر مقدار پروتئین موجود در آن می‌باشد اما زیاد در دسترس قرار ندارد. جوی دوسر پوست‌کنده شده یک جوی کامل می‌باشد به همین علت می‌توان به‌آسانی آن را به‌جای برنج مصرف کرد اما به زمان طولانی‌تری برای پخت نیاز دارد.

جو دوسر پرک، دسترسی به آن آسان بوده به‌طوری‌که کاربرد بیشتری نسبت به سایر انواع جو دوسر دارد و برای تهیه این نوع جو آن را به‌صورت بخارپز کرده و با وسیله‌های غلتک مانندی به شکل پرک شده درمی‌آورند. این نوع جو هضم سریع‌تر و پخت آسان‌تری دارد وز لحاظ ارزش غذایی در جایگاه خوبی قرار دارد.

بلغور جو دوسر، از برش جو پوست‌کنده شده حاصل می‌شود و ازلحاظ اندازه کوچک‌تر است جو پوست‌کنده شده است درنتیجه مدت‌زمان پخت کمتری دارد.

جو دوسر باقابلیت پخت سریع، درواقع همان جو دوسر پرک می‌باشد که به شکل باریک یا نازک‌تری فرآوری شده است درنتیجه پخت سریع‌تری داشته و به علت نرم‌تر بودن برای مصرف بسیار آسان‌تر است.

یولاف چه گیاهی است

خریدوفروش انواع جو دوسر

با توجه به خواص جو دوسر، این دانه یکی از غلات سودمند برای انسان محسوب می‌شود؛ اما از مهم‌ترین مسائلی که هنگام تهیه جو دوسر باید در نظر گرفته شود کیفیت آن می‌باشد. جو دوسر در انواع مختلفی به فروش می‌رسد. علاقه مندان جهت اطلاع از اینکه یولاف چه گیاهی است می توانند با این مجموعه تماس بگیرند.

بهترین نوع جو دوسر که می‌توان تهیه کرد جو ‌دوسر اصلاح‌شده بدون پوست است که شرکت توسعه تجارت سبز ایلیا پس از تحقیقات زیادی که در حوزه انواع مختلف جو دوسر در کشورهای مختلف انجام داده است توانست برخی از ارقام بذر جو دوسر که بدون پوست می‌باشند و دارای کیفیت بالای خوراکی هستند را شناسایی و در حوزه کشت داخلی وارد کند.

کشاورزان هم کار با شرکت ایلیا با قرارداد خرید تضمینی بذرهای این جو دوسر فوق‌العاده را تحویل گرفته و از خدمات مشاوره‌ای تخصصی استفاده می‌کنند.

محصول جو دوسر اصلاح‌شده بدون پوست و بسیار درشت و چاق بوده و قبل از مراحل پوست‌گیری تا ۹۰% دانه‌ها از پوست جدا می‌شود این جو دوسر بسیار خوش‌خوراک بوده و برای مصارف خوراک انسانی استفاده می‌شود و طعمی کاملاً شیرین دارد.

شرکت توسعه تجارت سبز ایلیا برای اولین بار در کشور به‌صورت تجاری اقدام به تولید و فرآوری بسته‌بندی این محصولات در استان‌های مختلف نموده است و این محصولات را به‌صورت عمده بسته‌بندی و خرید خرد در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد.

یولاف چه گیاهی است

همکاری

شرکت توسعه تجارت سبز ایلیا با داشتن گروه R&D بسیار قوی در حوزه محصولات فراسودمند در تلاش است نیاز واحدهای تحقیق و توسعه کارخانه‌ها صنایع تبدیلی را در حوزه جو دو سر برآورده سازد این مجموعه آمادگی همکاری با واحدهای خصوصی دولتی، کارخانه‌ها صنایع تبدیلی، شرکت‌های پخش و بسته‌بندی، فروشگاه‌های ارگانیک، هایپرمارکت ها، انجمن‌های دیابت و سلیاک، بیمارستان‌ها، سازمان‌های تربیت‌بدنی و… را دارد.

شما می‌توانید برای استعلام قیمت محصولات با کارشناسان مجرب به این مجموعه در ارتباط باشید.

یولاف چه گیاهی است

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *