آیا جو دوسر همان جو پرک است ؟ جو دوسر و جو پرک از انواع غلات مفید برای انسان هستند اما ازلحاظ ارزش غذایی و میزان مواد مغذی موجود در آنها مثل پروتئین و فیبر تفاوت دارند.
جو پرک همان جو معمول است که در بسیاری از غذاها مثل سوپ مورداستفاده قرار میگیرد گیاه جو در اکثر مناطق با هر نوع شرایط آب و هوایی قادر به رشد میباشد.
نوع پرک شده غلات درواقع دانه بدون غلاف آنها میباشد که بهصورت بخارپز شده درآمده سپس توسط وسیلههای غلطک مانند مخصوصی که بسیار سنگین هستند به شکل پرک شده درمیآیند، این کار منجر به تسهیل در هضم این دانه در بدن میشود و ازلحاظ ارزش غذایی در درجه بالاتری نسبت به حالت غیرپرک شده قرار دارد.
اما جو دوسر گیاهی است که تنها در شرایط آب و هوایی مرطوب و خنک رشد میکند. جو دوسر که بلغور آن از لحاظ مغذی بسیار سالم و کامل میباشد زمان پخت زیادی نیاز دارد به همین خاطر اکثر افراد برای مصرف جو دوسر از جو دوسر پرک و آرد آن استفاده میکنند.
تشخیص جو دوسر از جو پرک، آیا جو دوسر همان جو پرک است ؟
جو دوسر پوستکنده بهطور کامل با دندان جویده میشود درصورتیکه دانه جو بافت بسیار سفت و محکمی دارد. همچنین، برای تشخیص جو دوسر پرک از جو پرک راههای متفاوتی وجود دارد بهعنوانمثال جو پرک دارای بافتی نسبتاً سفت میباشد اما بافت جو دوسر پرک نسبتاً نرم و شکننده باقابلیت پودر شدن میباشد.
بر روی بافت گل پرک رگههایی وجود دارد که در بافت جو دوسر پرک مشاهده نمیشود، جو پرک هیچ عطر و بوی خاصی ندارد ولی جو دو سر پرک دارای عطری خاص میباشد. این دو غلات دارای طعم بسیار متفاوتی میباشند و جو دوسر پرک هنگام جوشانده شدن با شیر یا آب و در فرایند پختن لعاب بیشتری نسبت به جو پرک ایجاد میکند.
گیاه جو دوسر چیست؟ آیا جو دوسر همان جو پرک است ؟
جو دو سر یا یولاف (oat) گیاهی با نام علمی Avena sativa از خانواده گندمیان و گیاهی علفی است که به دو نوع بهاره و پاییزه کشت میشود این گیاه علاوه بر اینکه برای دام بسیار مفیدی است ازلحاظ ارزش غذایی نیز برای انسان بسیار مفید و حائز اهمیت میباشد.
ازنظر ظاهر شبیه دانه گندم و یا چاودار میباشد اما گلهای جو دوسر سنبلهای هستند و برخلاف گندم و جو، خوشهای نمیباشند. دانههای جو دوسر دارای مقدار زیادی کربوهیدرات مانند نشاسته و همچنین اسیدهای چربی مانند اسید پالمتیک، اسید اولئیک و اسید لینولئیک را در ترکیبات خود داراست.
این گیاه دارای ساختمانی کشیده و باریک بوده که از دو جهت یکسان میباشد به این علت جو دوسر نامیده شده است. همچنین، برجستگیهایی مویی شکل به نام تریکوم دارد که سبب سختی در کار با این گیاه میشود.
انواع جو دوسر
جو دوسر دانههای بسیار مغذی و کامل برای انسان محسوب میشود و انواع مختلفی پسازآن برای مصرف وجود دارد؛
جو دوسر پوستکنده شده، این نوع جو دوسر حاوی حداکثر مقدار پروتئین موجود در آن میباشد اما زیاد در دسترس قرار ندارد. جو دوسر پوستکنده شده یک دانه کامل میباشد به همین علت میتوان بهآسانی آن را بهجای برنج مصرف کرد اما به زمان کوتاه تری برای پخت نیاز دارد.
جو دوسر پرک دسترسی به آن آسان بوده بهطوریکه کاربرد بیشتری نسبت به سایر انواع جو دوسر دارد و برای تهیه، آن را بهصورت بخارپز کرده و با وسیلههای غلتک مانندی به شکل پرک شده درمیآورند. این نوع جو دوسر هضم سریعتر و پخت آسانتری دارد و از لحاظ ارزش غذایی در جایگاه خوبی قرار دارد.کارشناسان این مجموعه به این سوال که آیا جو دوسر همان جو پرک است پاسخ می دهند.
بلغور جو دوسر، از برش جو پوستکنده شده حاصل میشود و ازلحاظ اندازه کوچکتر از جو پوستکنده شده است درنتیجه مدتزمان پخت کمتری دارد.
جو دوسر باقابلیت پخت سریع، درواقع همان جو دوسر پرک میباشد که به شکل باریک یا نازکتری فرآوری شده است درنتیجه پخت سریعتری داشته و به علت نرمتر بودن برای مصرف بسیار آسانتر است.
جو دوسر پرک چیست؟ آیا جو دوسر همان جو پرک است ؟
جو دوسر پرک ازجمله غلات بسیار مغذی برای انسان میباشد ازلحاظ غنی بودن این دانه که سرشار از انواع مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، فیبرها و ویتامینهای لازم برای سلامت انسان میباشد.
درواقع جو دوسر پرک را به این صورت تهیه میکنند که دانه بدون غلاف آن را بهصورت بخارپز شده آماده کرده سپس توسط وسیلههای غلتک مانند سنگینی به شکل نازک یا بهاصطلاح پرک درمیآورند. جو دوسر پرک شده ازلحاظ ارزش تغذیهای جایگاه ویژهای دارد بهطوریکه هضم آن بسیار راحتتر بوده و جذب آن نیز بیشتر میباشد.
همچنین، پخت جو دوسر پرک آسانتر و سریعتر صورت میگیرد. جو دوسر پرک را میتوان در انواع غذاها مثل سوپ و بلغور استفاده کرد.
طریقه مصرف جو دوسر
جو دوسر را میتوان به روشهای مختلفی ازجمله خام یا پختهشده آماده و مصرف کرد یک نوع پرکاربرد آن تهیه آش یا حلیم است بهگونهای که مقدار لازم از جو را با آب یا شیر بپزید، معمولاً برای هر فنجان جو دوسر حدود 3 فنجان آبی یا شیر لازم میباشد و در ادامه بهدلخواه چاشنی موردنظر خود مثل نمک را به آن اضافه کنید.
از جو دوسر خام نیز میتوان در ترکیب با ماست، شیر، انواع مغزی جات و میوهها حتی سبزیجات استفاده کرد. از آرد آن نیز برای تهیه انواع نان، کیک، کلوچه، شیرینی، پنکیک و بیسکویت استفاده میشود.
همچنین استفاده از جو دوسر در تهیه چای یا دمنوش سبب تسکین درد و آرامش در فرد میشود همچنین در کاهش دردهای آرتروز و روماتیسم نیز نقش مؤثری دارد. برای تهیه چای از جو دوسر پس از خورد یا آسیاب کردن دانههای جو دوسر مقداری از آن را به آب جوش اضافه کرده تا چای ما دم بکشد و پس از صاف کردن، آن را مصرف کنید.
خرید و فروش جو دوسر
شرکت توسعه تجارت ایلیا یکی از پیشرو ترین شرکت ها در حوزه جو دوسر در سطح کشور است. این مجموعه دانه جو دوسر، آرد جو دوسر، پرک جو دوسر را به صورت بسته بندی های کیلویی و به صورت فله و تناژ در داخل کشور عرضه می کند. محصولات تولید شده در این مجموعه دارای آنالیز ها و استاندارد های کیفی بهداشتی می باشد و گواهی های عدم تراریختگی را نیز دارد. میتوان از طریق این مجموعه به پاسخ این سوال که آیا جو دوسر همان جو پرک است رسید.
شرکت های پخش و بسته بندی، کارخانه جات صنایع تبدیلی و مواد غذایی، کارخانه های تولید مواد آرایشی بهداشتی و فروشگاه های سطح کشور و مصرف کنندگان در استان های مختلف می توانند با کارشناسان این مجموعه در ارتباط بوده و بهترین جو دوسر وارداتی و ایرانی را با بهترین قیمت خریداری نمایند.